TÚ I JO SUMEM

Estic encantada d'haver pogut col·laborar posant veu a aquesta agosarada obra del meu amic Adrià Voltà de Thassel Art www.thassel.com. Si us atrau, no dubteu en participar adquirint una, per tal de posar més energia en que aquesta consecució es porti a terme, ja.




En un intent per donar llum a quelcom evident que donaria pau a tot el planeta, l’Adrià Voltà ens ofereix  una evidència, de la integració de dues cultures i religions que poden semblar immiscibles, però com es pot veure en aquesta obra, la comunió perfecta entre la simbologia jueva i la islàmica, existeix. Aquí podem comprovar com són completament emparellables, de forma que unides poden crear una unitat harmònica i atractiva, on no es percep cap conflicte, sinó tot el contrari.
Aquest intent d’unificar i mostrar el to d’equilibri en el que dues forces presumptament oposades, poden harmonitzar-se, no és més que la pròpia persecució de tot ésser humà, durant el transcurs de la seva vida, on escenifica en forma de constant cerca, la necessitat d’unir tota separativitat, doncs al cap i a la fi, no es tracte de bons i dolents, sinó de creences que separen l’ésser, l’únic aspecte humà, que és i habita més enllà de qualsevol cultura, raça i religió. Els nens ens mostren que la connexió entre dues creences és possible, doncs ells, al viure sense aquestes influències, tenen el poder d’integrar-ho tot, és només quan les influències externes de l’entorn s’apoderen d’aquest estat d’integració quan sorgeix la separació. Només qui pot sentir l’harmonia que pot captar-se en aquesta obra, és qui se’n adona que ambdues cultures són el mateix i que entre elles no hi ha tantes diferències com ells ens volen fer creure.

Jo anomenaria a aquest intent d’unió:

TÚ I JO SUMEM

Val a dir que en una agosarada necessitat de provocar unió i des del respecte més profund, aquest dibuix va ser deixat en mans de la sincronicitat universal, en la ciutat de Kusadasi a Turquia, dins de la l’Església de la Anunciació de Maria a Natzaret i en el Mur de les Lamentacions a Jerusalem – Israel, com un gest simbòlic de tots aquells éssers humans que cridem prou ja a aquesta guerra mil·lenària, sense més sentit.
Sabem del cert que ni Yaveh, ni Alá estan en contra d’aquesta unió, doncs l'obstacle de l’enteniment és únicament humà i en concret de manca de comunicació i enteniment.
As Shalom Alaykom, seria una bonica salutació.

Joanna Escuder
7 de Desembre de 2016